ME

20.8.12

Koirakuiskaaja

Meninpä sitten aikani kuluksi lukemaan otsikoita jonkin aikaa sitten esille nousseesta kohusta koskien Cecar Millania. Ei olisi kannattanut. Sain vain itseni suuttumaan!

Mikseivät useimmat ihmiset osaa ajatella asiaa kuin yhdeltä kantilta? Sähköpanta, piikkipanta ja koiran fyysinen kurittaminen on kiellettyä... KYLLÄ...meillä Suomessa!
Kaikkialla muualla asia ei ole vielä niin. Toki nuo vaihtoehdot kuulostaa rankoilta ja vääriltä mutta entä jos se on viimeinen keino? Lopetetaanko koira mieluummin kuin kokeiltaisiin vielä noita? Itsekään en anna tuohon vastausta... Netissä puhutaan myös paljon siitä kuinka kovakouraisesti Cecar nykäisee hihnasta kiinnittäessään koiran huomion itseensä. Näkemäni perusteella kuitenkin Suomen kaduilta löytyy pahempiakin eläinrääkkääjiä.. Monikaan meistä ei pysty sanomaan etteikö olisi joskus nykäissyt hihnasta turhan kovaa ja etteikö olisi nähnyt jonkin laitapuolenkulkijan taluttavan koiraa ja nykinyt/hakannut sitä turhaan.

Moni on ottanut keskustelun turhan vakavasti. Ei me täällä pystytä vaikuttamaan siihen että saako Millan jatkaa työtään ja koskaan ei tulla tilanteeseen että kaikki olisimme Millania vastaan.
Suomesta löytyy valitettavan usein koiria pahoinpidelleitä ihmisiä. Miksei näitä suomalaisia vastaan käydä yhtä suurille barrikaadeille kuin Millania vastaan? "mitä siitä jos joku roikottaa koiraansa parvekkeelta pannasta, kunhan Millan ei kosketakaan koiria.." Suomessa asialle voitaisiinkin jotain tehdä. Auttaisiko sekään mitään jos aloittaisimme julkisen keskustelun jostakin suomalaisesta eläinrääkkääjästä? Ei varmaan.

Mitä oikeastaan keskustelijat yrittävät saada aikaiseksi tuolla Millanista vatvomisella? Senkö ettei Millan tulisi enää Pohjoismaihin? Vai että hän lopettaisi uransa? Ei varmasti lopeta. Ja tulee vielä tännekin jos pyydetään. Mitä nämä häntä vastustavat ihmiset tekesivät hänelle, hänen tullessaan tänne? Ei mitään, kukaan ei uskalla tehdä mitään. Eikä se mitään muuttaisikaan.

Tuntuu taas että pitäisi mennä ruotsinkurssille... Ruotsalaiset "ammattilaiset" olivat kirjoitelleet asiasta paljon, harmi vaan että googlen kääntäjänkään avulla en saanut paljoakaan järkevää asiaa irti noista kirjoituksista. Samaa pa*kaa jauhoivat kuin minäkin. Tekstiä mistä kukaan ei saa mitään irti.
Haluaisin kyllä nähdä niitä videoita joissa Cecar on muka koiria pahoinpidellyt, kaikki videot on vaan ilmeisesti hävinneet.

Huvittavinta teksteissä kuitenkin oli että moni sanoi kuristavien kaulapantojen olevan eläinrääkkäystä! Miksi meillä Suomessakin niitä myydään jos ne ovat rääkäystä? Suomalaisista koiranomistajista ainakin puolella on kuristavia ja/tai puolikuristavia tuotteita koiran naulakoissa! Minullakin on. Eikä koiriani ole koskaan niiden kanssa sattunut sen takia että ne ovat kuristavia.

Kaikkeen sitä joutuukin mukaan kun netissä liikkuu. Koulutusohjaajakurssia etsiskelin ja päädyin tänne raapustelemaan kaikkien vihaamaa tekstiä! Mun tuurilla olen ainoa joka ei pidä Millania eläinrääkkääjänä! :D Taidan lopettaa tähän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti